Thursday, March 21, 2013

Rafizi buta sejarah: fitnah Tun Mahathir mendalangi Projek IC pada tahun 1975

Raja Muda Sulu, Agbimudin @ Azzimuddie Kiram Adalah Rakyat Malaysia & Kakitangan Awam 
Dari maklumat Senarai Kakitangan 1975, Perkhidmatan Awam Sabah seperti yang disimpan di Jabatan Arkib Negara Sabah, disahkan bahawa Datu Agbimudin Kiram tersenarai sebagai Pegawai Pentadbir Muda di Pejabat Daerah Kudat dengan lantikan bermula 1 Mac 1974 bergaji RM610 sebulan.
Penemuan ini membuka dimensi baru mengenai pencerobohan ini yang jelasnya mengesahkan hubung kait di antara pencerobohan bersenjata dengan Projek IC yang dikaitkan dengan Tun Mahathir Mohamad dan Umno. - Rujuk Blog Rafizi Ramli (DISINI)
Itulah yang didakwa oleh Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli dalam usahanya untuk memburuk-burukkan Tun Dr. Mahathir dan membodoh-bodohkan rakyat Malaysia. Menurut Rafizi Ramli, dokumen yang diperolehi PKR dari ARKIB NEGARA SABAH, menunjukkan Azzimuddie ada dalam senarai Pegawai Pentadbir Muda Sabah dalam senarai Kakitangan Awam Sabah 1975. Katanya lagi, dokumen tersebut menunjukkan Azzimuddie pernah bertugas di Pejabat Daerah Kudat bermula 1 Mac 1974.

Dengan bukti itu, menurut Rafizi Ramli, PROJEK IC dengan Tun Mahathir sebagai dalangnya sudah pun terbukti. Tak tahu ler sama ada Pengarah Strategik PKR ini memang jenis bebal atau memang hati busuk walaupun berkulit gebu.

Tun Mahathir Mohammad pada 1974 hanyalah merupakan Menteri Pelajaran, bukannya Perdana Menteri. Tun Mahathir hanya menjadi Perdana Menteri Malaysia keempat pada penghujung 1981 selepas Tun Hussein Onn, melepaskan jawatan berkenaan.

Walaupun berselindung di sebalik ungkapan 'YANG DIKAITKAN DENGAN', hakikatnya Rafizi Ramli memang jelas merujuk pemberian kerakyatan kepada warga asing adalah kerja Tun Mahathir. Itu yang dipopularkan oleh PKR sekarang ini, sekaligus menutup ruang untuk mana-mana pihak membicarakan pula peranan Anwar Ibrahim menyalahgunakan kuasanya sewaktu bergelar Timbalan Perdana Menteri yang bercita-cita mahu menumbangkan Tun Ghafar Baba dalam perebutan jawatan Timbalan Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri serta usaha-usaha menumbangkan Tun Mahathir pada penghujung 1990-an apabila rahsia besarnya yang suka meliwat mulai terbongkar dan terdedah.

Pemberian kewarganegaraan kepada warga asing, merupakan proses biasa yang dilakukan oleh SEMUA NEGARA DI DUNIA INI TANPA BERKECUALI SATU PUN setelah melalui proses-proses dan prosiding yang amat ketat.

Apa yang cuba dilakukan oleh Rafizi Ramli sebenarnya amat mudah dibaca. Dia cuba hendak menegakkan kononnya apa yang berlaku di Sabah adalah SANDIWARA UMNO. Agbimuddin atau Azzimuddie Kiram merupakan orang UMNO yang telah dikerahkan oleh UMNO Pusat untuk berlakon dan bersandiwara.

Itu sahaja ceritanya...

Sedangkan kalau PROJEK IC itu ditentang dan dibenci sangat oleh Rafizi Ramli dan PKR, mengapa pula sekian ramai pemimpin dalam Pakatan Rakyat, terutama sekali Zuraidah Kamaruddin, Badrul Amin Baharom, Chen Man Hin, Ketua Pemuda PAS Sabah dan lain-lain, tidak disekalikan? Mengapa tidak didesak agar kerakyatan mereka ditarik balik sedangkan secara sahnya, mereka menentang kerajaan sekalipun bukan dengan menggunakan senjata?

Suatu ketika dahulu, PKR cuba mempopularkan KOD 71 kononnya mereka adalah warga 'hantu' yang diberikan kad pengenalan dan kerakyatan untuk mengundi UMNO. Apabila terdedah bahawa Presiden PKR dan Timbalannya, Ketua Wanita dan sekian ramai Ketua-Ketua Cabang yang lain merupakan pemegang kad pengenalan KOD 71, senyaplah sekejap cerita tentang itu.

Sekarang, muncul pula cerita tentang kad pengenalan dan kerakyatan kepada warga asing. Sedar atau tidak, kebanyakan warga asing yang diberikan kerakyatan negara ini, memilih untuk menyokong PKR berbanding UMNO. Dan yang paling kuat melenting serta cuba menutup KELEMAHAN atau lebih tepat lagi TEMBELANG adalah PKR dengan kaedah PENCURI PANGGIL ORANG LAIN PENCURI SEBAB NAK COVER DIA MENCURI.

Penjenayah tidak mengira status kerakyatan. Berapa ramai rakyat Malaysia yang mempunyai kecenderungan untuk menghancurkan negara ini seperti yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim? Berapa ramai pula yang diberikan anugerah kerakyatan tetapi kemudian bertindak sebagai subversif yang berusaha menghancurkan umat Islam dan kesatuan Melayu seperti Lim Kit Siang?

Namun persoalan yang cukup besar ialah, mengapa di tempat-tempat yang dikuasai oleh Pakatan, maka bilangan PATI dan imigran cukup ramai dan apabila operasi hendak dilakukan ADUN dan Ahli Parlimen Pakatan Rakyat di kawasan terbabit akan segera mengeluarkan arahan dan ancaman agar pihak berkuasa menghentikan operasi tersebut sepertimana yang berlaku di Pandan dan Ampang? - theflyingkick

3 soalan yang wajib Rafizi Ramli jawab dari Mymassa
 • BILAKAH UMNO MASUK SABAH?
 • ADAKAH TUN MAHATHIR DAH JADI PERDANA MENTERI PADA TAHUN 1975?
 • ADAKAH MENJADI KESALAHAN KEPADA KERAJAAN JIKA SEORANG RAKYAT MALAYSIA MELEPASKAN KEWARGANEGARAANNYA UNTUK MENJADI RAKYAT NEGERI LAIN SEDANGKAN WAKIL RAKYAT DAP, PHEE BOON POH (ADUN SUNGAI PUYU) JUGA SEORANG PENDUDUK TETAP NEW ZEALAND SEBAGAIMANA YANG DIDAKWA OLEH AKHBAR CINA?
Ini baru 3 soalan asas. Ada 20 lagi soalan yang akan menyusul sekiranya Rafizi dapat jawab soalan ini.

Harap UMNO boleh saman Rafizi kerana menfitnah UMNO sebagaimana Tian Chua disaman.

2 comments:

 1. Rafizi byk memalukan diri dgn dakwaan dan pendedahan bodohnya.

  ReplyDelete
 2. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

Important - The views expressed and the links provided on our comment pages are the personal views of individual contributors and do not necessarily reflect the views of Borneo Bullet.