Wednesday, January 30, 2013

NGO sedia ambil tindakan undang-undang pertahankan Musa Aman

Pro Barisan Nasional Pakatan NGO said it has proof of those slandering Chief Minister Datuk Seri Musa Aman and is prepared to take legal action against them. Its President Zulkarnain Mahdan said the organisation has gathered evidence in the form of recordings from people who have defamed the Chief Minister. 

"The recordings can be used to sue them for defamation and slander and we have appointed three lawyers who are ready to file the suit once we have the approval from the Chief Minister to sue these people on his behalf," he said, Monday.

He said allegations by the opposition regarding Musa such as the latter's so-called involvement in the RM40 million purportedly found on Sandakan businessman Michael Chia's possession, as well as Musa's alleged purchase of thousands of acres of land in Sabah, were all meant to slander the Chief Minister. To this end, he expressed admiration for Musa who continues working for the people despite being defamed and slandered.

Under Musa, Zulkarnain said, the State saw vast improvement to its economy, financial resources and management. "So, why do we need to change the State's leadership? We have a good leader in Musa," he said. - Read More: Daily Express

Semoga niat murni NGO ini berjaya membawa si pembohong, pemfitnah dan tukang putar-belit ke muka pengadilan. Walaupun kos guaman Rafizi Ramli ditaja sepenuhnya oleh kerajaan negeri Selangor melalui rompakan dana awam oleh Khalid Ibrahim, semua itu belum cukup untuk menjadikan Rafizi seorang yang kebal undang-undang.

Jika semuanya berjalan lancar, pasti kita berkesempatan mendengar skrip rasmi pembangkang selepas ini kononnya kerajaan BN cuba menghalang mereka dari mendedahkan kebenaran. Sebelum mereka (pembangkang) menggunakan skrip rasmi memohon simpati itu, ingin juga Bullet membidas awal-awal bahawa yang mendedahkan kebenaran itu adalah badan pencegah rasuah seperti SPRM dan ICAC, bukannya pemimpin-pemimpin rasuah, hipokrit dan opportunist seperti Rafizi dan konco-konconya.

27 comments:

 1. Perkembangan politik terkini lebih banyak melihat kepada isu-isu kitar semula yang dilaksanakan sebagai satu alternatif bagi membangun atau meneruskan populariti sesebuah parti atau individu tertentu.

  ReplyDelete
 2. Sewajarnya setiap parti mempunyai kematangan politik dan tidak terbawa-bawa kepada budaya politik lapuk yang mana suka menggunakan isu-isu lama bagi menjatuhkan satu-satu pihak.

  ReplyDelete
 3. Agak menyedihkan apabila terdapat pihak tertentu khususnya pembangkang yang lebih gemar terhadap isu-isu lapuk untuk digunakan semula bagi menunjukkan mereka lebih hebat daripada Barisan Nasional (BN).

  ReplyDelete
 4. Pakatan pembangkang hari ini dilihat berjuang bukan sekadar mendapatkan kuasa untuk memerintah tetapi mereka lakukan ini dalam keadaan terdesak untuk mempertahankan kerusi yang mereka ada.

  ReplyDelete
 5. Pada era moden atau globalisasi ini bukan hanya parti-parti politik tetapi masyarakat juga sewajarnya sudah melangkah beberapa tapak ke hadapan yang mana seharusnya mengutip pengalaman-pengalaman atau pengajaran daripada negara-negara lain.

  ReplyDelete
 6. Kita perlu melihat kepada negara yang lebih maju daripada kita atau yang pernah ditimpa kesusahan apabila parti-parti konvensional atau parti-parti dominan sudah jatuh atau sudah tidak memerintah lagi, maka pelbagai kerumitan berlaku.

  ReplyDelete
 7. Jika ada pihak yang tidak berpuas hati maka sepatutnya yang dilakukan ialah mencari apa yang terbaik untuk diaplikasikan dalam pentadbiran negara hari ini dengan menambahbaik dengan keserasian bersama demi kesinambungan negara akan datang.

  ReplyDelete
 8. Sekiranya mencari kelainan maka tentunya ia akan mewujudkan satu peperangan politik yang akan membawa kepada kempen-kempen politik ataupun strategi politik kotor.

  ReplyDelete
 9. Kerajaan yang ada hari ini iaitu BN ternyata telah berjuang untuk kesejahteraan rakyat, kebajikan rakyat dan perbuatan melontar fitnah, memburukkan mana-mana pihak dan menggunakan isu-isu lama tidak menyumbang dalam pembangunan politik.

  ReplyDelete
 10. Konteks transformasi politik yang diterapkan oleh BN telah membawa rakyat ke tahap atau anjakan pradigma yang lain daripada yang lain iaitu ke arah ketelusan, kesejahteraan dan politik yang bersih dari pelbagai aspek.

  ReplyDelete
 11. pembangang suka amalkan politik kotor.

  ReplyDelete
 12. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Di mana-mana sahaja kita boleh melihat pembangunan yang dibawa oleh kerajaan BN. Saya yakin rakyat Sabah matang dan tahu menilai prestasi kerajaan BN yang telah banyak membawa pembangunan dan menolong rakyat dalam semua aspek tanpa mengira agama, bangsa dan keturunan.

  ReplyDelete
 13. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Antara prestasi terbaik kerajaan ialah termasuklah kejayaan kerajaan negeri mengurus kewangan dengan baik seperti yang terkandung dalam Laporan Perbendaharaan Negara (AG) selain berjaya mendapat anugerah Clean Bill selama beberapa tahun berturut-turut.

  ReplyDelete
 14. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Dengan mengambilkira kekayaan khazanah alam Sabah serta kedudukan fiskal negeri yang mantap serta kapasiti untuk melaras kutipan hasil negeri, RAM Rating Services Berhad sekali lagi telah memberikan penarafan “AAA” ( Triple A ) kepada negeri Sabah untuk 4 tahun berturut-turut.

  ReplyDelete
 15. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Manakala, untuk pengurusan dan proses bajet negeri yang teratur dan mematuhi peraturan, Moody International pada tahun 2012 ini telah sekali lagi memberikan pensijilan MS-ISO 9001:2008 yang mana ini merupakan pencapaian cemerlang selama 4 tahun berturut-turut.

  ReplyDelete
 16. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Dalam laporan terkini untuk tahun 2011, Ketua Audit Negara telah menganugerahkan ulasan "sangat baik" hanya kepada sebuah negeri iaitu Sarawak. Sementara itu, Sabah pula terus mengekalkan status kedua terbaik iaitu "baik" dari tahun-tahun sebelum ini.

  ReplyDelete
 17. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Akaun-akaun dana disatukan untuk 2011 bagi kerajaan-kerajaan negeri Sabah dan Sarawak adalah yang paling tinggi dalam kalangan negeri-negeri, iaitu RM18.5 bilion untuk Sarawak dan RM2.66 bilion untuk Sabah. Selangor jatuh di tempat ketiga dengan RM1.94 bilion sementara Pulau Pinang pula pada tempat keempat dengan RM1.13 bilion.

  ReplyDelete
 18. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Sekiranya kita melihat kepada statistik pendapatan negeri untuk tahun 2011, Sarawak menduduki tempat pertama dengan RM6.6 bilion, diikuti oleh Sabah pada tempat kedua dengan RM4.4 bilion, Selangor di tempat keempat dengan RM1.6 bilion dan Pulaiu Pinang di tempat ketujuh dengan RM602 juta.

  ReplyDelete
 19. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Untuk tempoh lima bulan pertama pada tahun ini, eksport negeri terus berkembang pada kadar 7.2 peratus dengan nilai mencecah RM20.7 bilion, manakala import pula telah meningkat pada kadar 30 peratus dengan jumlah mencecah RM16 bilion.

  ReplyDelete
 20. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Pertumbuhan tinggi pelaburan tersebut mencerminkan pelaburan besar oleh sektor swasta iaitu sebanyak RM10 bilion pada suku tahun pertama tahun ini yang mana ianya juga merupakan pelaburan swasta yang tertinggi di Malaysia.

  ReplyDelete
 21. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  dengan kedudukan kewangan yang kukuh, kerajaan negeri mampu membelanjakan berbilion ringgit bagi pelbagai projek pembangunan di negeri ini, dan tahun ini sahaja, kerajaan negeri menyediakan bajet tahunan melebihi RM4 bilion.

  ReplyDelete
 22. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  kerajaan beri bonus dan kenaikan gaji kepada penjawat awam kerana kerajaan ada cukup kewangan untuk bayar gaji dan bonus kepada kakitangan awam. Bayangkan, kerajaan negeri Sabah membelanjakan sekitar RM700 juta setahun untuk bayar gaji kakitangan awam negeri.

  ReplyDelete
 23. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  kerajaan negeri ada bajet besar dan peruntukan pun besar untuk pembangunan di negeri ini termasuk pembangunan infrastruktur seperti membina jalan raya dan membaiki kerosakan jalan akibat tanah runtuh.

  ReplyDelete
 24. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  kestabilan politik dan iklim pelaburan yang kondusif turut menyumbang kepada pembangunan ekonomi di negeri termasuk sektor pelancongan.

  ReplyDelete
 25. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Dengan promosi agresif mengikut acuan yang betul, kerajaan negeri berjaya menarik lebih ramai pelancong untuk berkunjung ke negeri ini. Begitu juga dengan pelaburan, banyak pelabur dari luar negara termasuk dari Amerika Syarikat dan Brunei yang berminat melabur di negeri ini.

  ReplyDelete
 26. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  Musa juga mempertahankan dasar tanah kerajaan negeri yang memperkenalkan hak milik berkelompok (communal title) kepada penduduk kampung yang layak demi masa depan mereka yang lebih terjamin.

  ReplyDelete
 27. MUSA AMAN BERUSAHA MEMBANGUNKAN SABAH SEMENTARA RAFIZI RAMLI DAN KONCO2NYA BERUSAHA MENJATUHKAN SABAH

  dasar perhutanan dan pemeliharaan alam sekitar negeri ini dikagumi oleh negara luar yang menyaksikan pasangan diraja Britain (Putera William dan Kate Middleton) melawat Hutan Simpan di Lembah Danum baru-baru ini.

  ReplyDelete

Important - The views expressed and the links provided on our comment pages are the personal views of individual contributors and do not necessarily reflect the views of Borneo Bullet.