Thursday, January 10, 2013

Permainan kotor DAP sewaktu pemilihan

Oleh: Papa Gomo

DIRTY...DIRTY...DIRTY.... Itulah hakikat yang sebenar apabila parti DAP yang selalu mencanangkan ketelusan akhirnya gagal membuktikan bahawa mereka adalah sebuah parti yang telus.

Sepertimana video diatas ini kita dapat lihat pengerusi DAP Cawangan K.Yogasimany mempertikaikan pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat CEC yang diadakan tempoh hari oleh DAP akibar dari permainan kotor sewaktu pemilihan.

Jika dalam parti DAP sendiri permainan kotor dalam pengundian pun mereka lakukan bagaimana dengan Malaysia jika ditakdirkan Pakatan PAS,DAP dan PKR mentadbir Putrajaya? Bersih?

Harus kita ingat PKR sendiri berkecamuk pemilihan mereka sehingga bergaduh dan berbaling kerusi sewaktu pemilihan yang lalu. DAP juga terbukti tidak bersih yang jelas mempamerkan watak mereka pakatan yang sebenar iaitu KORUP dan tidak bersih.

PAS pula tidak relevan untuk menerajui negara memandangkan pimpinan PAS terdiri dari mereka yang tidak Profesional untuk membawa nama Malaysia ke persada dunia. Apakah kita hendak menjadi baha jenaka jika Hadi Awang menjadi Perdana Menteri?

Rakyat Malaysia perlu bijak dan pada Pilihanraya ke 13 nanti pastikan undi anda adalah Barisan Nasional yang terbukti mampan berbanding parti pakatan PAS,DAP dan PKR yang sehingga sekarang gagal membuktikan mereka mampu mentadbir negara dengan baik.

**Beranikah Ambiga BERSIHkan kerajaan DAP?**

13 comments:

 1. Pakatan tak boleh memerintah negara.

  ReplyDelete
 2. SEPERTI MENGAJAR ANAK KETAM BERJALAN, DAP YANG LANCANG MENGKRITIK SPR DALAM MENGENDALI PILIHANRAYA SECARA TELUS AKHIRNYA TERPANCUL JUGA BAHAWA DIA MACAM IBU KETAM YANG NAK AJAR ANAK KETAM BERJALAN, GERAKAN BERSIH 1.0 DAN 2.0 HANYA SANDIWARA DAP DAN PAKATAN PEMBANGKANG.

  ReplyDelete
  Replies
  1. DALAM MESYUARAT CEC DAP BARU - BARU INI PADA 15 DIS 2012, SEMUA KITA DAPAT MENGGUNAKAN KEPALA OTAK UNTUK BERFIKIR BAHAWA OPERA YANG DILAKONKAN OLEH DAP UNTUK MENUTUP PERANGAI DAN KELAKU SEBENAR DAP IAITU "RACIST" DIATAS KEPUTUSAN YANG DIUNDI SENDIRI OLEH AHLI PERWAKILAN DAP DARI SELURUH NEGARA YANG BERKEPUTUSAN TOLAK CALON CEC DARI BANGSA MELAYU.

   Delete
  2. AKHIRNYA LIM KIT SIANG, LIM GUAN ENG DAN KARPAL PENING KEPALA DAN TERPAKSA CARI HELAH DAN MENGGUNA KUASA VETO SEPERTI PEMERINTAH DIKTATOR MEMINDA KEPUTUSAN AGAR ORANG KUAT LGE SEORANG MUSLIM BERDARAH CINA/MELAYU UNTUK DIMENANGKAN JUGA, TUJUAN BAGI MEREDAKAN KRITIKAN DAN HENTAMAN LUAR BAGI MENUTUP WAJAH RACIST DAP, SETIDAKNYA BAGI KETIGA - TIGA DIKTATOR DAP INI BERFIKIRAN AKAN ADA JUGA MELAYU YANG BUTA HATI AKAN ANGGUK - ANGGUK KEPALA.

   Delete
  3. SEPERTI KATA TUN MAHATHIR, KEPUTUSAN PEMILIHAN CEC DAP BENAR DAN BETUL, TAPI KEPUTUSAN ITU TIDAK MENYOKONG CALON MELAYU DAN PERLU DIBUAT SESUATU UNTUK PULIHKAN KEMBALI IMEJ DAP DAN PERLU UNTUK DIPANCING UNDI MELAYU KONONNYA DAP TIDAK RECIST.

   Delete
  4. MASAKAN KESILAPAN KIRAAN UNDI BEZA NYA HINGGA RATUSAN UNDI, SILAP KIRA LOJIKNYA HANYA 1, 2,3,4,5 UNDI SAJA YANG MUNGKIN PENGGIRA UNDI TERLEPAS PANDANG.

   Delete
  5. MASAKAN UNTUK MENGESAH KESILAPAN UNDI MEMAKAN MASA HINGGA 3 MINGGU KE SEBULAN SELEPAS CEC, YANG SEPANTUTNYA KAUNTER CHECK UNDI SUDAH DIKIRA BUKAN SEKALI TENTUNYA 2 KE 3 KALI UNTUK DISAHKAN DAN BARU DIUMUMKAN KEPADA PERWAKILAN, TIDAK LOJIK MEMAKAN MASA HINGGA 3 MINGGU.

   Delete
  6. MASAKAN HANYA SEORANG SAJA YANG TERLIBAT DALAM KESILAPAN, DAN SEORANG ITU ORANG KUAT LGE SEORANG MUSLIM BERDARAH CAMPURAN CINA/MELAYU YANG JUGA SETPOL LGE, KENAPA TIDAK CALON MELAYU YANG LAIN ATAU CALON INDIA YANG LAIN MAHU PUN CINA YANG MENDUDUKI TEMPAT KE 21,22,23 DAN SETERUSNYA

   Delete
  7. MASAKAN KESELURUHAN JAWATANKUASA CEC YANG TERPILIH TIDAK TERLIBAT DENGAN KESILAPAN UNDI DAN SEHARUSNYA SEMUA SEKALI DIBATALKAN PENGUNDIAN MEREKA DAN PEMILIHAN BARU PERLU DIJALANKAN, KENAPA HANYA CALON YANG MENDAPAT TEMPAT KE 20 SEORANG SAJA YANG DIGUGURKAN.

   Delete
  8. MASAKAN HANYA DARI TEMPAT KE 27 ZAIRIL MELONJAK KE TEMPAT 20, MENONJAH JATUH CALON 21, 22,23 DAN SETERUSNYA UNTUK DUDUK DI TEMPAT KE 20 MANAKALA CALON 20 VINCENT WU SEBELUM INI MENANG DITEMPAT AKHIR JATUH TERUK KE TEMPAT 26.

   Delete
  9. AKHIRNYA KITA SEMUA TAHU BAHAWA DAP EKORNYA PENUH DENGAN TAIK, AKHIRNYA KITA TAHU LAUNGAN DAP UNTUK SPR BERLAKU ADIL HANYA KELUAR DARI MULUT YANG BUSUK MACAM BANGKAI, AKHIRNYA KITA TAHU BAHAWA DAP MEMANG PARTI RACIST..

   Delete
  10. AKHIRNYA KITA TAHU BAHAWA KITA TELAH LAMA DI BOHONGI OLEH DAP, AKHIRNYA KITA TAHU DAP TIDAK LAYAK MEMERINTAH NEGARA SECARA DEMOKRASI KECUALI CARA DIKTATOR, AKHIRNYA KITA TAHU BAHAWA DAP HANYA UNTUK SUKU SAKAT DAN KRONI KELILING PEMIMPIN MEREKA SAJA.

   Delete
  11. AKHIRNYA KITA KENA AKUI ALLAH S.W.T MEREDHAI PERJUANGAN BN DENGAN MENUNJUKKAN KEPADA RAKYAT SATU KE SATU KURAP PAS, PKR DAN DAP UNTUK PEDOMAN KITA.

   Delete

Important - The views expressed and the links provided on our comment pages are the personal views of individual contributors and do not necessarily reflect the views of Borneo Bullet.