Thursday, June 13, 2013

ADUN Sabah Dan Lajim Ukin Angkat Sumpah

Lepas fail petisyen bantah keputusan PRU13 bagi Parlimen Beufort, hari ini Raja Katak mengadap TYT pula untuk angkat sumpah
KOTA KINABALU: Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman mengetuai 60 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sabah dalam upacara mengangkat sumpah di hadapan Speaker Datuk Salleh Tun Said. 

Antara mereka yang mengangkat sumpah adalah 12 pemimpin pembangkang diketuai Datuk Lajim Ukin. Selain Musa, 11 ahli Kabinet dan 18 pembantu menteri turut mengangkat sumpah.


LAJIM ANGKAT SUMPAH TAPI FAIL PETISYEN UNTUK KERUSI BEAUFORT.. KENAPA TIDAK FAILKAN SEKALI PETISYEN UNTUK KERUSI DUN YANG DIA MENANG? JAWAPANNYA MUDAH SAJA.. TEMPAT YANG LAJIM KALAH BERLAKU PENIPUAN, MANAKALA DI TEMPAT YANG DIA MENANG, SPR BERLAKU ADIL, BERSIH DAN TELUS.. ATAU MUNGKIN BAGI LAJIM ADA DUA SPR YANG BERBEZA KETIKA PROSES PEMBUANGAN UNDI LALU..

0 comments:

Post a Comment

Important - The views expressed and the links provided on our comment pages are the personal views of individual contributors and do not necessarily reflect the views of Borneo Bullet.