Tuesday, June 4, 2013

Suruhanjaya Tinggi Bangladesh Tangkis Tuduhan Pembangkang 40,000 Warganya Mengundi PRU13

SURUHANJAYA Tinggi Bangladesh di Kuala Lumpur menangkis dakwaan bahawa 40,000 orang warganya dibawa masuk untuk mengundi dalam pilihan raya umum 5 Mei.

Pesuruhjaya Tinggi AKM Atiqur Rahman menyifatkan dakwaan berkenaan sebagai 'tidak masuk akal' dan turut menyebabkan seramai setengah juta pekerja Bangladesh di negara ini terdedah kepada penganiayaan.

Dari segi logistik, jumlah berkenaan juga tidak mungkin dapat dibawa masuk dalam tempoh seminggu, sama ada melalui Biman Bangladesh, Malaysia Airlines atau mana-mana penerbangan sekalipun.

"Propaganda bahawa warga Bangladesh mengundi dalam pilihan raya umum ke-13 itu saya pasti, tidak lebih dari satu rekaan oleh kumpulan tertentu dan gambaran fakta yang salah,” katanya kepada pemberita hari ini.

--MALAYSIA KINI

MEMANG KONSISTEN PENAFIAN YANG DIBUAT OLEH SURUHANJAYA TINGGI BANGLADESH INI DENGAN TINDAK TANDUK PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT YANG SEHINGGA KINI GAGAL MEMBUKTIKAN KEWUJUDAN PENGUNDI WARGA BANGLADESH SERAMAI 40,000 ORANG.. SEPANDAI-PANDAI ANWAR MEMBOHONG, AKHIRNYA KANTOI JUGA BRO..

LEPAS NI BOLEHLAH ANWAR CIPTA SKRIP KONONNYA PESURUHJAYA TINGGI AKM ATIQUR RAHMAN DIBAYAR OLEH KERAJAAN BN, ATAU NAJIB MENYAMAR SEBAGAI PESURUHJAYA TINGGI BANGLADESH, ATAU STATEMENT ITU DATANG DARIPADA NAJIB.. YANG PASTI ANWAR TIDAK AKAN MENGAKU KALAH SELAGI IMPIANNYA MENJADI PERDANA MENTERI BELUM TERCAPAI..

RAKYAT BILA LAGI NAK BUKA MATA,, ANWAR SUDAH BANYAK KALI KANTOI MEMBOHONG.. ORANG TUA INI TIDAK BOLEH DIBIARKAN TERUS MERACUNI FIKIRAN RAKYAT DENGAN HUJAH-HUJAH YANG SARAT DENGAN PEMBOHONGAN..

0 comments:

Post a Comment

Important - The views expressed and the links provided on our comment pages are the personal views of individual contributors and do not necessarily reflect the views of Borneo Bullet.